House Of Interiors

House of Interiors

Inge Van den Broeck

Ik ben niet de doorsnee Belg die met de baksteen in de maag geboren is.  Ondertussen heb ik al op heel wat plekken gewoond.  Ieder huis, hoe jong of oud het ook was, heb ik aangekleed in de stijl van het huis en volledig afgestemd op de leefgewoontes binnen ons gezin  Uiteraard volg ik de trends al jaren op de voet, maar ik laat me niet verleiden tot de waan van de dag. Doorheen de jaren heb ik een bepaalde stijl ontwikkeld.  Een beetje eigenwijs, soms met een hoek af of een kwinkslag.  Binnen iedere interieurstijl die jij wenst, bewaak ik een stijlvolle, tijdloze aankleding zonder dat het lijkt alsof het interieur recht uit ‘de boekskes’ komt.  Ik probeer steeds oud en nieuw te combineren.  

Als interieurstylist wil ik van ieder huis een thuis maken.  Dat is telkens een uitdaging : wanneer een stel voor de eerste keer gaat samenwonen, wanneer een nieuw samengesteld gezin één huis betrekt, wanneer iemand verhuist naar een compleet andere woning, wanneer een achtergebleven partner kleiner gaat wonen na een scheiding of overlijden, wanneer ouders van een groot huis in een kleiner appartement trekken omdat de kinderen het huis uit zijn , wanneer oma in een woonzorgcentrum wordt opgevangen,...    

Als vastgoedstylist merk ik dat, ondanks al die mooie interieurprogramma’s, veel mensen er niet voldoende bij stilstaan hoe belangrijk het is om hun huis presentabel te maken voor ze de huizenmarkt opgaan. Mensen zijn van oudsher verzamelaars. De huwelijkscadeau’s  worden al lang niet meer gebruikt, allerlei foto’s en leuke spulletjes waaraan mooie herinneringen vasthangen staan uitgestald.   Sommigen hamsteren al jaren heel wat relikwieën.  Het is veel moeilijker dan televisiemakers laten uitschijnen om je huis of appartement neutraal te presenteren en op zo’n manier aan te kleden dat een nieuwe bewoner er zich thuis kan in voelen.

Helaas weet ik ook dat het niet makkelijk is om een huis op de markt te zetten na het overlijden van een ouder of familielid.  Enkele jaren geleden zat ik zelf in mijn ouderlijk huis mijn kindertekeningen en mijn kinderspeelgoed op zolder op te ruimen.  Het is een hele opgave om tijdens een rouwperiode een woning vol herinneringen op te ruimen terwijl je afscheid moet nemen.  Dan is het fijn om iemand naast je te hebben die je begeleidt, zich om de praktische zaken bekommert en zorgt voor tempo.

Ik ben ervan overtuigd dat ik vaak de missing link ben tussen het spectrum van interieur en styling en mijn klanten.  Ik maak uit het geweldige aanbod van interieurwinkels, onlineshops, brocante en antiekmarkten een afgewogen selectie volledig afgestemd op de voorkeuren en de stijl van mijn klanten.  Zonder mijn expertise is zoeken naar dat ene speciale item zonder zicht te hebben op het grotere geheel voor hen een tijdrovende bezigheid.  Ik hecht bijzonder veel belang aan de eenheid in een woning.

Ongeacht waarom klanten mijn hulp inschakelen, ik vind het steeds een hele eer om deel uit te maken van een grote stap in hun leven.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x