Homestaging

Homestaging

Wat is Homestaging?

Homestaging of Vastgoedstyling is overgewaaid vanuit Amerika. Het begrip doet langzamerhand zijn intrede in Vlaanderen, vooral dankzij allerlei TV programma’s. Het voornaamste doel is je huis of appartement zo optimaal mogelijk te presenteren voor een snelle verkoop aan de beoogde prijs. De kandidaat-koper beslist bij aankomst, of bij het bekijken van de online foto’s, binnen enkele minuten of het pand hem bevalt of niet. ‘There is no second chance to make a first impression.’ 

Om die doelstelling te behalen, voer ik geen grote renovaties uit , maar fris ik je huis zo snel mogelijk op en geef het een eigentijds gevoel. Zo kan een kandidaat-koper zich er thuis voelen en zich inbeelden dat het zijn huis is met zijn meubelen. Het is belangrijk om het potentieel van iedere kamer ten volle te benutten en te tonen aan de kandidaat-kopers, zodat zij geïnspireerd raken en zo snel mogelijk een bod willen uitbrengen.

De aankoop van een woning is geen peulenschil. Het is een beslissing waarmee veel geld gemoeid is en waarvoor de nieuwe eigenaars een lening aangaan. Kandidaat-kopers zijn van plan heel wat jaren van hun leven in het huis door te brengen. Het doet er niet toe of je nu zelf, via de notaris of via een immokantoor verkoopt: je krijgt bij de koper maar één kans om je huis te presenteren.  Benut die zo optimaal mogelijk.  

Een woning die professioneel onder handen is genomen, verkoopt veel sneller omdat het pand opvalt en daardoor meer kandidaat-kopers interesse zullen tonen.  De kans dat jouw vraagprijs ook effectief betaald wordt, zal ook veel groter zijn.

Modus operandi?

Wanneer we onze auto verkopen, zorgen we ervoor dat er geen rommel meer ligt, dat alle zandkorrels weg zijn en dat de auto kraaknet op de markt verschijnt.  Deze (relatief) kleine verkoop is snel voorbereid. Het is echter een veel grotere opdracht die meer voorbereiding vergt om een huis waarin al jaren geleefd werd verkoopklaar te maken.    

Ik kom bij jou langs en samen bespreken we de verschillende ruimtes.  Afhankelijk van de aanpassingen die nodig zijn, maken we een plan van aanpak op.  Je kunt zelf de stappen afwerken of we pakken het samen aan, al dan niet met de hulp van budgetvriendelijke aannemers.  Vaak is het nodig te schilderen, meubels weg te halen en kleine klusjes uit te voeren die doorheen de jaren zijn blijven liggen.  Deze, in verhouding tot de verkoopsprijs, relatief kleine investering loont zeer zeker.  Niet alleen omdat je huis meer waard wordt en sneller verkocht raakt , maar ook omdat het opruimen je eigen verhuis vergemakkelijkt.

Ik werk zo veel mogelijk met bestaande meubels en decoraties.  In de meeste gevallen breng ik een heleboel decoratiemateriaal mee om de juiste look & feel te creëren.  Het speelt geen rol of je een rijhuis, een hypermoderne loft of klassiek herenhuis hebt.   Indien het pand volledig leeg staat, kunnen we met kartonnen meubels of huurmeubels de voornaamste ruimtes aankleden.  Kandidaat kopers kunnen zich een lege ruimte moeilijk aangekleed voorstellen.  70 % van de mensen hebben immers niet voldoende inbeeldingsvermogen om een ruimte anders te zien, zonder de bestaande opzet of kleuren.   

Je hebt 3 verschillende opties: 

  • Ik kom bij je langs en geef enkel advies ter plaatse

  • Ik werk een concreet schriftelijk stappenplan uit en begeleid je gedeeltelijk bij de uitvoering van het plan 

  • Ik begeleid je doorheen het hele traject en zorg bovendien voor mooie foto’s om kandidaat-kopers binnen te lokken.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x